Thanksgiving

Thanksgiving måste jag säga var precis som jag tänkt mig ocg det är faktiskt min nya favorithögtid. hade kanske inte varit det för några år sedan när presenter var en väldigt stor grej i högtidsfirande men thanksgiving handlar bara om att va tillsammans med sin familj och vara tacksam för det som man har!
Fick mig att sakna familjen hemma och jag var väldigt skönt att elin skulle komma efter bara två dagar!
MYCKET mat och speciellt efterrätter som är min stora svaghet, pajer och chokladsaker är ju det bästa som finns!

Jullebulle på besök!!!

Har precis varit och släppt av Julia vid tåget, hon är nu påväg in till New york igen för att möta upp hennes värdmammas pojkvän på grand central, så man kan ju fråga sig hur detta ska gå till? vi höll även på att missa tåget eftersom vi är sådana sovare båda två, ingen frukost fick hon utan hon fick ta med två halvfrysta bagels och två äpplen. Men vi hann!
Det känns som det precis var måndag och hon precis kom hit, varför ska det alltid gå så fort när man har roligt?
Jag har iaf visat henne hur jag bor här i Westport, Vi har ätit på friendlys, gått promenad på stranden, hundparken, top this, Stamford mall och lagat lite mat hemma, blev ingen kladdkaka som vi planerade i veckor innan hon kom hit, ajsing bajsning, det får vi göra på egen hand.. Igår gick vi även på bio och hon fick träffa mitt fina umgänge här i Westport, eller ah två av dom, Malin och Jenny, som kanske inte är så mycket att hänga i granen!
.
Men framför allt så har vi bara legat och pratat, lyssnat på musik och kollat på gamla bilder från skolan, studenten och alla underbara vänner vi har hemma. Mycket skatt och lite gråt!
Även fast vi bor så långt ifrån varandra så gör Jullan och jag allt detta tillsammans, minns alla dagar när vi inte kunde prata om något annat än att åka till USA och nu är vi här i USA! känslan är så sjuk och vi är så bra!
Tack för nästan två underbara dagar bullan! Nu är det thanksgiving som väntar!"
Vill desutom ha alla fina bilder vi tpg på stranden tillsammans med Gemma, vår hund
puss!

Jerry Springer Show!!

.
JERRY JERRY JERRY
Idag åkte jag tillsammans med underbarnet Jenny Stare till STamford för att kolla på Jerry Springer show, minns när man satt hemma och kollade på skitprogramet och kunde aldrig sluta kolla eftersom det var så besart.. Iaf så har jag nu sett det live!! HUR KUL SOM HELST!!
Det var en hel del slagsmål och tuttar om man säger så, vi skrattade så att vi nästan avled och klappade händerna och skrek mest hela tiden. Ena gästen var en tjej vars pojkvän skriver elaka saker om henne på facebook, och sedan hade hon sex med killens systers man. hur hon vågade det förstod inte riktigt vi eftersom hennes 35 åriga kille såg ut som en eminemliknande mördare, riktigt läskig!!
Det kom även en kille som berättade för sin flickvän att han var gay och att kill-namnet i hans nacke inte alls var hans son, utan mannen han älskade. Slagsmål såklart, men sedan kom även pojkvännen dit och var väääldigt arg för att första killen i fråga hade legat med tjejen. haha ni kan väl tänka er att det var kul att kolla på?
Nu kommer vi också vara med på tv!! får ta reda på vilken episod det är så kan jag skriva det här.
xoxo

Vilken Harry Potter vecka!

Jadu Harry Potter här Harry Potter där, det har varit en hel del Harry Potter den här veckan för mig och Malin kan man säga, i Söndags började vi med den första filmen sedan har vi sett en film varje kväll fram till ikvall då vi ska se den första delen av den sista filmen!! Jättetaggad! Men så mycket Harry som blir det ju nästan det enda man tänker på, allt från parodier på Potter till riktigt roliga repliker i filmen.
Dobby:
- oj, förlåt jag ska inte hoppa mera'
- Jag tycker väldigt mycket om fotboll, jag gör flest mål i hela hehe klassen'
.
Nu har det blivit namnbyte från till Porry Hatter och Vold loldemort.. haha mycket felsägningar denhär veckan. Kul har vi haft och det var ju bra för vi fick göra det bästa av veckan när Harpa och Jenny är i Canada, de kommer hem på söndag och det bli kul att lyssna på alla smaskigheter!
.
Ja vad har mer hänt denhär veckan, jag har självklart längtat till kommande vecka då Julle kommer i två dagar på måndag och bästesyster kommer på lördag! Gud jag är så glad just nu när jag har allt detdär framför mig, kommer kanske bli lite jobbigare när jag har det bakom mig dock! men det ska vi inte tänka på nuuuu!
.
Jag har köpt en Ipodtouch!!! Så jäkla gött, man kan säga att det blir en hel den spel på den när ungarna får tag i den dock!, "du mååååste prova den apsen du måste prova den apsen!" Jaaa man får ju låta den spela lite och dessutom är ju spel bland det bästa jag vet så det är ingen fara om de ger mig de bästa spelen!
.
Här kommer två videoklipp när Harry är pretty much hög på " lucky liquid", hahaha hur kul som helst
.
Måste nämna min fina Fia i Canada, som jag tänker mycket på när jag kollar på allt detta!

<3

Grattis på farsdag pappsen!!!

Jag älskar dig

Vilket bra liv man kan leva!

Oj nu var det ett tag sedan jag uppdatera men jag har ju inte riktigt fått in detta som rutin att skriva här men jag gör mitt bästa! Idag måste jag säga har varit en fruktansvärt bra dag så jag bara vill krama alla jag träffar.
.
Men kan ju berätta lite om vad so har hänt i veckan, har jobbat alla dagar utom torsdag och jag och ungarna har gjort massa roliga saker, Jonathan hade bake sell-day tisdag och onsdag så jag har haft fullt upp med att baka kanelbullar. till en början var det mycket svårt eftersom måtten är ju så jäkla olika här och man måste sitta med en miniräknare ( eller som mig räkna i huvudet ;)) och kolla så man har alla mått rätt. För det andra så finns det ju inga ingredienser här, som tex jäst? ni vet sånna kubjäster som man mjölar ihop innan man bakar! fick åka till affär till affär och leta efter den jäkla jästen, margarin har de inte heller utan dom har ju baa massa mina förpackningar av smör.. MEN jag löste det tillslut!
.
Bakade som sagt hela måndagen och det var så skönt att ha fått det gjort när vi gick och lade oss på kvällen, tisdagsmorgonen såg ut som vanligt och jag körde Ben till skolan vid 9 och gjorde det stora misstaget att lämna mina bullar i en plastpåse på köksbordet, när jag kom hem en halvtimme efter hade hunden ätit upp ALLA mina kanelbullar............ så..... jag fick ägna halva tisdagen till att baka nya!! är rätt trött på kanelbullar nu måste jag säga. Givetvis hjälpte ungarna mig men det är ju en hel del jobb. Bake sellen blev mycket lyckad och enligt mina kontakter (en av jonathans kompis mamma) var Jonathans kanelbullar de bästa på hela bake sellen. då blir man stolt :)
.
Veckodagarna gick fort och Ben har bland annat börjat ta bild lektioner, vi var där i fredags och han tyckte det va så kul!
.
Fredag kväll kom och Jag Jenny och Harpa träffades och mig och förberedde oss inför kvälla!
-----> The Loft!
Ska kanske inte gå in så mycket på detaljer men vi hade det mycket roligt! Jenny slaggade hos mig och lördag kl 8:45 for vi iväg till New Heaven som är 45 minuter härifrån där bla.a IKEA och Yale university ligger! Där skulle vi gå en rundtur men min organisation Au pair in America på Yale och sedan åka för att se när Yale möter Preinceton i Amerikans fotboll
Yale! vi aaaascool skola, förstår att det är svindyrt att gå där. Innan det blir kallt ska vi åka till skolgården och ha picknick där när alla elver går runt til sina klasser! kul att se :)
Rundturen som alla andra au pairer var på var ganska tråkig och självklart tog vi det snabba beslutet att lämna gruppen och kolla ensamma. Det var ju inte så smart eftersom vi skulle åka till en fotbollsmatch som vi inte hade någon aning om var den befann sig! Kan ju säga att istället för att ta en kaffe på starbucks körde vi runt som dårar efter denhär fotbolls-arenan. Stressade upp oss lite extra och vi hamnade i trubbel med en viss cyklist som vi var nära att köra på. haha Meagen som körde slängde ifrån sig ganska mycket roliga ord!! I slutändan fick vi ta hjälp av polisen till att hitta arenan!
.
Jag måste nämna för er att sport i detta land e så jäkla coolt. så många människor är delaktiga, folk tar dit sina husvagnar och bilar tillmmatcherna och festar som tokar innan det är en fotbollsmatch! Kan ni tänka er alla Yale elever barbequa och festa på parkeringen utanför arenan!
Yale vann matchen och vi gick ner på planen efter matchen för att ta en närmare titt på spelarna! När vi var färdiga med det tog vi bilen till IKEA och åt svenk köttbullelunch! MMMmmmm.. vilken bra dag
Började jobba kl 7pm idag och pojkarna e i säng, därför jag haft tid till att skriva detta låååånga inlägget!
enjoy :)

Heldag i New York

Idag var jag helt ledig från allt som räknas som jobb här borta, då tog jag mig friheten till att göra något mycket sköj. Vid 11 tiden skulle jag ta tåget till New York city för att träffa Richard som skulle förbli min personliga guide under hela dagen!
Vid 10-tiden när jag gick upp fick jag ett sms från Harpa som inbjöd mig till en frukost på dunkin´donuts, kan man ju inte tacka nej till... Tog för en gångs skull en nyttig morgontoast med ägg och sallad, och en chai tee! (och nej jag har inte lärt mig att dricka kaffe än) Harpa tog även hon en toast och vi delade även på en liten påse med sausagepancakes, låter inte så värst gott va? det var det inte heller.. fast de var väl helt ok. Efter frukost gjorde vi lite ärenden och hon skjutsade mig till tåget!
.
Efter en seg tågresa mötte Richard mig på stationen och experten som han e på storstaden förblev han min personliga guide i New York. Jag har hört talande väggar inne på Grand central, ätit en efterlängtad kanelbulle inne i svenska kyrkan, där jag även förväntar mig att se Richard som stjärngosse när lucia närmar sig! Jag har gått igenom central park ( lite begränsat dock eftersom det hölls ett stort maraton där idag och det var knökat med folk plus avstängda vägar), Kollat in den stora apple affären under jorden, sett chinatown och mycket mer.
Måste ju också lägga till att jag har sett en kändis idag, Vi skulle gå in i Nintendo worldstore och testa de olika spelen när en av uppfinnarna är inne i affären. Dock vet jag inte hans namn och det var svårt att hitta honom bland alla dessa japanska nintendouppfinnare, men han va ju känd och det var skit mycket folk runt honom?
.
Ni ska även veta hur underbar stad New York är. De har redan börjat ta fram isrinkar där folk kan gå och åka skridskor och det är så mycket folk överallt. Vi kollade in Bryant park där de har alla dessa fashion shows under somrarna, just nu finns det massa småstånd där och en stor isrink fylld med åkare i alla åldrar! Nästa gång jag åker in ska jag ta mig tid att hyra ett par skridskor och ta mig en liten sväng på isen, minns ju fortfarande hur man gör tuppen och köttbullen sedan skridskoskolan! Är säker på att Jenny Malin och Harpa är på också!
.
Efter en lärofylld dag mötte jag och Richard upp med Malin som hade lämnat av sin familj på flygplatsen i New York och vi tog oss en vandring genom Chinatown, väldigt väldigt väldigt mycket asiater! kändes som man var i Kina på riktigt, alla dessa svart-gula skyltar med Kinabokstäver och ljus. Många människor som bor i detta område kan inte ens engelska, och de behöver inte ens kunna engelska när de bor i den delen. Sjukt med så himla många kulturer i samma stad! Alla kulturer har sitt eget område.
.
Efter detta fick jag och Malin bege oss hem till lilla Westport igen och Richard tack för en riktigt rolig dag!!
När vi kom hem begav vi oss till Jennys lada där vi kröp ner i soffan och kollade på film och åt alldeles för mycket godis. MEn jag gillart :)
.
Lite bilder från dagen

börjar oturligtnog bli kallt..

Idag när jag kom ut till bilen var det frost på rutorna, påminner en hel del om hemma kan man säga.. Lyckligtvis så har jag en såpass bra bil som är som blir varm så fort att den frostar av siog själv :)
.
Nu är jag påväg till Malet för att leta reda på en vinterjacka och ett par vinter skor! behövligt... Harpa kommer hit om en kvart och då ska vi ta min bil dit. Men nu ska jag ner och äta frukost innan :)
Igår gjorde jag köttbullar btw, och Luke gillade det!! det är väl det enda som jag är nöjd med efetrsom de andra gillade det inte riktigt så mycket.. menmen vad kan man göra.
hejdå!

Halloween Sunday

Ja då har man varit med om amerikanernas halloween! Vilken skillnad och vad kul. så mycket godis vi har över asså, detta känns inte så bra. Idag har det varit säkert 100 barn här och busat eller godisat! Man öppnar dörren och de säger "trick or treat" sedan mölar de ner handen i godiset och tar så mkt de kommer åt, Visst kommer man ihåg detta sedan man var liten men vilka åpna ungar! haha men det är väl så det går till antar jag! :)
Jag gick med pojkarna runt i området och trick or treata och de va så söta, Luke och Jonathan skulle såklart vara sportiga och klädde ut sig till baseballspelare och fotballspelare, Ben var en Night, (en riddare i nöden) :).
Rhodie, min värdmamma var en nurse och min värdpappa David var en doctor som jag. Kortet på dem är taget innan de går ut kvällen innan.
.

Halloween it is! Saturdaynight

Vilken kväll! och vilka underbara tjejer jag har hittat här i staterna!! I lördags jobbade jag fram till klockan halv 11 då mina värdföräldrar var på en halloweenfest. pojkarna var så söta och det var så exalterade inför halloween dagen efter!
Malin Harpa, Jenny och jag möttes upp hemma hos Jenny vid 11 tiden förvandlade till något helt annat än nannys, nämligen ortopeder!! Jävligt snygga ortopeder också.. Kläderna hade min värdpappa och Jennys värdmamma fixat då de båda är doktorer. Vi begav oss iväg till "the loft" i Norwalk. Underbara the loft där väldigt mycket saker händer. Ska kanske inte gå in så mycket på detaljer men om man ska nämna lite händelser får det väl vara mycket dans, sjuka kostymer, nya vänner inom poliskåren, att en polisman ger oss skjuts hem, öppnar Mc Donalds åt oss för att vi ska få låna toaletten är enligt mig mycket ovanligt. Asså det går inte att beskriva skillnaden på människor i Sverige och här, alla är så roliga och hjälpsamma.
Och vad som var våra ortopedkläder blev ju mer än nerblodat och "jag har fått min mens" kom ju bra på tal den kvällen.
Nej gud tack tjejer för en sjuk halloweenkväll och himla gött att ni e här :)
här kommer lite awesome pictures!

OBAMA!

Som jag berättat ett antal gånger nu till så såg jag faktiskt OBAMA igår! japp, världens bästa man har jag sett.
Go Barack Obama! Beviset kommer här, synd var det att jag inte fick chansen att skaka hans hand som många andra människor som var där¨.. Men han var lång, smal, stilig och USAs fucking president!
.

"Sweetie you have poo on you face"

Lite bilder från kladdkakekvällen hemma hos mig i torsdags, Vi gjorde det gamla vanliga misstaget att äta för mycket smet innan ugnen så man får göra en helt ny satts i slutändan endå! himla go kväll Jenny och Harpa :)

RSS 2.0