OBAMA!

Jag vill bara berätta för er lite kort om att jag träffa BARACK OBAMA idag :) lite awesome eller hur???
kommer upp bilder imorgon för nu ska jag iväg och ha kul!
Bra dag idag och pojkarna har vart onderbara! :)
hejsvej

lejonkungenkväll


Nala: I don't believe it. He's gone back. 
Timon: What? 
Nala: Simba's gone back to challenge Scar. 
Timon: Who? 
Nala: Scar. 
Pumbaa: Who's got a scar? 
Nala: No no no. It's his uncle. 
Timon: Is the monkey his uncle? 
Nala: No. Simba's gone back to challenge his uncle to take his place as king. 
TimonPumbaa: Ohhh.
hahaha love it..

utekväll blir till hemmakväll

tjollahopp. här sitter jag igen med min lilla dator precis innan jag ska hämta benjamin vid skolan. Idag hade jag tänkt att vi skulle åka till biblioteket och hyra lejonkungen för att se ihop ikväll. Ikvall är jag ensam med killarna och vi ska ha  filmkväll och äta gott. Vid 10 tiden komme mina värdföräldrar hem och då är jag ledig för kvällen, vilken kväll? Planen var egentligen att vi skulle åka in till New york och gå på halloweenparty där ingen annan är beyoncé och jay z skulle befinna sig på!!! hur coolt är inte det???? Men dessvärre börjar jag vid halv 9 imorgon och tåget hem från new york går kl 6 så jag får låta de andra tjejerna göra detta utan mig. känns FÖRJÄVLIGT men om en sådanhär grej kommer upp efter bara tre veckor så kommer det ju definitivt mer kändisgrejer ;) (hoppas jag)
.
På söndag är det halloween!! Vi har efter många om och men bestämt oss för att vara zombiedoctorer. Ska få en scub dräkt av min värdpappa som är kirurg och så blir det väl lite läskiga accesoarer som blodig mun och ögon. kommer bli najs! Idag fredag tror jag att vi ska skära upp alla våra pumpor!! kommer bli jättekul!
.
Nu får jag gå och börsta tänderna och åka ivag till pree school!
Kan ni inte skriva vad ni sska hitta på på halloween?? :) vad fasen gjorde jag förra halloween?
puss och kram!

tjolahopp tjolahej

Jenny och Harpa åkte precis härifrån, borde gå upp och sova eftersom det e rätt sent men det va så skönt här nere i köket. skönt att sitta med datan vid en stol så man inte får ont i ryggen! Vi gjorde i alla fall en kladdkaka!! mumsmumsmums, den satte verkligen fyr i kroppen. åt upp nästan allt men sparade en liten bit åt ungarna att ha i lunchlådan till skolan. kladdkaka är Benjamins favorite cake ;) "chocolate cake is my favoritecake, the one you make kajsa" han är för söt och jag har inga som helst problem med att göra dem! ;) kvällen kladdkaka var min tredje för veckan. känns oerhört nyttigt... NOT
Har iallafall haft en jättetrevlig kväll med Jenny och Harpa, och kvällen som bara skulle vara till klockan 10 blev till klockan kvart över tolv istället! :)
.
Idag fyller moster suss år!! Vet du att kommer läsa detta när du är på jobbet nästa gång så grattisgrattisgrattis på födelsedagen!!! Idag för mig nu är dock igår för dig vid denna tiden.. tider är knepiga.
.
på lördag är det bara 4 veckor till Elin kommer! längtar jättemycket till dit, att kunna visa henne alla roliga grejer som finns att göra här och att snacka lite systersnack.
.
Nu går jag upp på mitt rum med min lilla dator, kommer antagligen bli lite skype med Julle, såg att hon logga in nu! :)
.
godnight

trött efter helgen

Kom nyss hem från en tjej som heter sandra, jag och hon tillsammans med Julia har mysat ner oss med film ikväll. Var dock så fruktansvärt trött så det blev en ganska tidig hemgång!
.
Denna helgen har varit busy!! i fredags åkte mina värdföräldrar iväg och jag var själv med barnen till deras mor och far-mödrar kom och skulle hjälpa mig med helgen! säger man mor och far föräldrar förresten? aja ni fattar..
Vilka sköna tanter! jag fasta speciellt för ungarnas farmor som va så himla go och jag skulle lätt kunna ta en av mina lediga helger och åka upp till boston bara för att träffa henne! fredag kvällen tillbringade vi tillsammans efter barnens lägg-gång med att kolla på you tube klipp och berätta roliga historier..
lördag morgon va tidig, vaknar upp av Luke som som ropar Kajsa, we´re ready to go nerifrån trappan, jag rusar upp ur sängen med tanken att jag har försovit mig, men det var bara Luke och Jonathan som var jätte exanlterade för matchen att de gått upp tidigt!
.
Jag, killlarnas mormor, jonathan och luke for iväg till New jersey där vi skulle kolla på Amerikans college fotball!!! wiii, måste ju lägga till att collegekillarna ser ju inte nådigt snygga ut i sina fotball-dresser! vi var där väääldigt tidigt och spelade fotball på parkeringen i några timmar innan. parkeringen var full av folk från Notredame och Navy fans som satt upp sina grillar, sin öl och dricka i sina röda muggar. såg ruskigt trevligt ut faktiskt. Navy är en militärskola som ni kanske hör på namnet och alla elever från skolan gick runt i sina uniformer!
.
Det blev iallafall Navy mot Notredame. Eftersom The Navy ligger närmast westport fick det bli att heja på dem! Fick mig även en Navy keps som jag måste använda om igen och igen. Vill absolut gå på fler matcher. vilken arena, vilken publik asså det går inte ens att föreställa sig. Nu förstår jag spelet och så det är kul att kolla på! Navy vann med 35-17 så jag va rätt så nöjd när vi lämnade den sjukt stora arenan! pojkarna hade hur kul som helst med.
Vi kom hem runt 5pm och där hemma väntade ungarnas farmor och ben men en mumsig middag. Jag var så trött efter allt körande så jag gick upp och tog ett litet nap, blev att jag istället lyssnade på min sorgliga musik jag har på spotify som tex hans zimmer musik och kolla på bilder hemifrån. saknar er så! blev ett jobbigt moment men sedan gick jag vidare till att göra iordning mig för kvällen! vi skulle nämligen till the loft! Jag Malin och Didde skulle ge Didde en sista night out innan hon åker hem på onsdag! fruuuuktansvärt kul kväll!
.
Började vid 9 tiden idag och vi har fakktiskthaft en riktigt mysig dag, vart på ymca och simmat med pojkarna, sedan blev det frozen yoghurt på top this och massa lek.
hey!

som ni vill ha det :)

  • Halloween är sådär laaagom stor här om man säger så. Redan när jag kom för snart tre veckor sedan så var alla nästa klara med sina dekorationer..
    Bilderna nedanför här är tagna på stu leonnards, en affär som är så mkt mer än en affär om man säger så. De har ett litet zoo med höns, kossor, getter och får. Inne i affären finns det levande gossedjur, ett åkande tåg och massa mer. De har också väldigt mkt provsmakerier som Jenny och Harpa visade mig min tredje dag här eller vad det nu var! Jag och Jenny var även där i förrgår och smakade lite provsmakerier! mumma. Såhär ser det iaf ut där och man kan undra hur alla dessa pumpor kommer att ta slut. Men tro mig, det kommer dem! Nästan vecka ska vi skära våra pumpor och det ska bli jättekul!


  • Här är från när jag och Jenny spelade tennis i förrgår, som många hemmafruar gör under dagarna här! ganska coolt faktiskt. lägg dock märke till Jennys handled.. hon slår som en tjej...

  • Här kommer lite bilder av mina tuffa grabbar, Ben som är yngst bara älskar Gemma, våran hund. De kan leka i flera timmar och det är så söta ihop, han rider på henne, brottas med henne, stackars hund kan man ibland
    tänka men tror hon tycker det är roligt ibland med!

  • Den tredje bilden neråt är en bild i mitt rum på mig, Rhodie och Ben. Ben hittade min scrapbook som jag fick av mina goa tjejer där hemma och ville självklart göra en likadan av han också, så det ska vi försöka göra nu! mycket bilder tagna på leksaker, pinnar och Gemma!
  • Också en bild på Jonathan där han spelar fotball! han e en riktig fighter och trots att de är för unga för att börja tacklas tacklas han en hel del på planen endå!, han kommer bli en grym spelare!
  • Längst ner är en bild på Luke när han gör ett grymt hopp på ett ställe som heter earthplace där de också har massa skadade fåglar i burar. sjukt fint där uppe nu på hösten då det är miljontals färger på löven!

tennis som hemmafruar?

Tjoho.
Kom nyss hem från Jennys hus, vi har spelat tennis och ätit lunch!  Tennisen började nere vid skolan där Luke och Jonathan går i skolan. De har stora idrottsarenor till fotball, baseball, tennis basketball osv! sketskoj. Vi spelade i alla fall tennis i några minuter sedan kom vaktmästaren och sa att vi inte fick spela under skoltid, planerna va tomma och vi fick inte spela... så vi fick åka ner till stranden och deras tennisplaner! innan vi drog ner till stranden med min sjukt grymma VW så slängde vi av oss väskorna och spang allt va vi hade emot tackelgubbarna inne på fotbollsplanen! oootroligt busigt av oss och vi sprang tillbaka fort som fasen och drog därifrån.
Spelade lite tennis och sedan åkte vi hem till Jenny och åt lunch! and and AND... kollade på konserter i närheten av oss! på lördag spelar tex Keisha i CT! Jenny och Harpa kommer vara på silver bay men ska försöka dra med mig Malin dit! hade vart aaasacoolt!
nu börjar jag jobba om två minuter så hejdå :)

awsome weekend

Denna helgen har jag varit ledig, men det hände saker nästan hela tiden endå. I fredags hade jag filmkväll med Jenny och där blev det en hel del pratande och skrattande!
Lördagen hade vi fullt upp och på dagen blev det bland annat en tur till IKEA!!! ni skulle sett hur mycket svenskt godis, mat och andra saker dom hade. varför ska man sakna sverige när IKEA finns i närheten?? vi åt köttbullar, pepparkaksdeg och choklad och jag hade en himlans bra trip tillsammans med Malin och Jenny!


Lördag dag blev till kväll och jag var faktiskt med om min första utgång i USA! vilken rolig kväll. Ska nog inte gå in på detaljer men mycket dans, amerikaner, dibbs, sång och jag och Jenny fick sjunga två låtar på scenen! Var där tillsammans med Jenny Malin och Didde. SKönare får man leta länge efter! Och kommer skratta åt denhär helgen mycket länge!


Sov hemma hos Malin och vi fick en hel söndag också! Vi tog en fika vid stranden tillsammans med Sandra som fylle år och massa andra tjejer. sedan fick jag min första måltid på matstället friendlys, guuuud vad gott, kommer nog hänga där en hel del under året! Sedan på kvällen drog vi vidare, kollade på bio andades in helium ballonger! tillsammans med Malin Jenny Harpa och Didde. Tur tur tur att jag filmade och om ni kollar på min facebook så fick vi till några mycket bra på film! hahaha. vet inte hur man lägger upp filmer på bloggen så ni får gå in på favebook ;)

Nu ska jag ta min nya biiiiiiiiiil till jenny och harpa och vi ska färga harpas hår om de inte redan e klara! Hade nyss en rolig pratstund med min värdmamma, gud vad jag gillar henne! bästa värdmamman asså.
Hejdåååå

Hösten har kommit te Westport ja!

Har aldrig riktigt tänkt på hur fin hösten är tills jag kom hit, nu har alla träden börjat bli gula och röda och oranga och lilla. Mycket fina färger! Idag har jag spenderat dagen med en äkta norrlänning, Jenny! Vi åkte helt enkelt ut för att fota den fina hösten och sedan hamnade vi på en retaurang med buffé, alltså en hel del mat.. Magen var mer än mätt och glad ända fram till kvällsmat då jag gjorde svenska pannkakor till pojkarna. De gillade dem!! awsome.. Jag och Jenny kollade ocksp till hur det gick med den där svenska affären som finns i Norwalk, den va stängd.. hoppas den öppnar innom kort! hade vart gott med en liten marabo chokladkaka.

Nu slutade jag precis jobba, pojkarna sover och mina värdföräldrar är där nere, visade precis min värdmamma lite svenska artister att ha på hennes spinningpass. bl.a Hoffmeastro. Några förslag?
Fortfarande trött hela tiden, blir nog till att sätta på ett menthalist avsnitt och bara dega tills jag somnar. hur bra låter inte det. Imorgon har jag sovmorgon, men då ska jag antaglingen fixa mig enn safetycard och ett bankkort så jag på något sätt kan hålla reda på mina pengar. att ha kontanter är ju inte min bästa sida, de lyckas försvinna lite för fort..

Här kommer massa oerhört höstiga bilder som jag och Jenny tog :)


hur mina dagar ser ut

Jag har ju faktiskt helt glömt bort att berätta för er hur mina arbetsdagar ser ut här borta.
För nästan två veckor sedan amkom jag till Westport där jag kommer tillbringa ett år framöver hos en familj som passar mig så himla bra, två livfyllda föräldrar, Rhodie och David samt tre himla goa gossar. Luke som är 9, Jonathan som är 7 och Benjamin som är 5.

Efter snart två veckor känner jag att jag redan har kommit in i livet här, vad barnen tycker om att göra, deras regler, staden och vägarna. Imorgon kommer jag tex gå upp kl 6:30 och hjälpa till med frukosten där nere, vid 8 tiden går de två äldsta till skolbussen och då följer jag med dem till busshållsplatsen. vid 9 tiden kör jag Benjamin till pree school och efter det är jag ledig fram till 5 då jag ska hem och laga middag, leka med barnen och fixa ordning inför kvällen. Då har killarna redan kommit hem frpn skolan bara att jag inte jobbade då.

Området är hur fint som helst och speciellt nu när det börjar bli höst, löven har börjat gulna till sig och alla färger har börjat komma fram, ska nog ta med mig min lilla nikonkamera ut imorgon och ta massa fina kort! kan nog hända att jag lägger ut dem här sedan om ni har tur!

hoppas ni har lite mer koll på mig nu :)
Bilden är tagen på westport beach, efter 1 oktober får man ta med sina hundar till stranden och det är verkligen fullt med hundar där. alla har hund här verkligen!

columbus day!

Idag var alla barn i Usa lediga från skolan eftersom det är Columbus day, man firar denna dag fö att 1492 landssteg Christoffer Columbus Amerikat!
Jag fick sova ända fram till kl 11 idag om jag ville och självklart tog jag chansen till att vila ut, haha idag i bilen fick jag ett till utlåtande av Benjamin och Jonathan, vi pratade om att dagarna blir kortare och de utbrast, -kajsa are you gonna sleep even loooonger than you use to?. haha Rhodie började förklara att jag var en teenager och behöver sova länge. Kanske börde försöka sova mindre i framtiden, Men jetlagen satte sina spår, gäspar fortfarande konstant hela tiden.
När jag va ensam med Benjamin och Jonathan gick vi över till grannarna och lekte lite, de hade en hund som va samma som Tamimi, den till och med nuffade som henne ibland och rullade sig på marken. Blev en aningen tårögd och tänkte på min lilla snuffa hemma i Sverige, hoppas hon saknar mig med!
Det sjuka är att jag bara har varit i staterna i två veckor idag? det känns som jag har varit här hur länge som helst, jag och min värdmamma pratade om det idag och det känns som jag har varit här så himla mkt längre, allt går verkligen som smort.
Idag börjar paradise hotell och det blir ju till ett måste att följa skiten på internet!! men fick nyss reda på att man måste betala för att se det?? 50 kr i månaden?? dom måste skämta.. ska faktiskt försöka skaffa ett premium så jag kan se det.. haha nördigt men Smalville  ingår också i detta och massa mer saker så det kanske e värt det ;) haha
Nu ska jag ner och äta med min värdfamilj, lemonchicken och majskolvar! mummie, det ska bli gott.
Vet att jag e ganska värdelös på att uppdatera men ska skärpa mig, kommer med nya nyheter snart :)
Idag började vi halloween pynta by the way, så himla mycket seriösare här! det är roligt faktiskt :)
Hejdå! saknar er där hemma

En vanlig fredag?

Idag gick jag upp vid 7, gav pojkarna frukost och såg till så de va klara till skolan, sedan följde jag med dem till busshållsplatsen som ligger inte så långt härifrån. Jag och Benjamin gick tillbaka till huset och målade lite och sedan vid 9 körde jag Benjamin till pree school som e dagis typ. Nu kom jag hem och e ledig fram till 1 då jag ska hämta benjamin, ska faktiskt till gymet och prova på zumba!? hur fasen ska detta gå tänker ni säkert och jag hoppas att de inte har allt för många speglar i salen så jag slipper se mig själv!! Det skulle inte va en vacker syn. menmen man måste ju prova på allt! himla fint gym by the way, stort och mycket folk så det e bra, nu har jag bestämt mig för att jag ska dra till gymet vid den här tiden många dagar i veckan!
I helgen vet jag inte riktigt vad jags ka göra, ska jobba närstan hela lördagen förutom kvällen så vi får se vad jag hittar på :) hur är allt hemma? är alla ute och plockar svamp i skogarna? folk gör inte det här och det är lite trist faktiskt, undra om de har kantareller i skogarna bara att folket inte vet om det? kanske borde gå på en liten svampjakt?

ojojoj

nu har jag kommit in i allt detta med att köra bil, idag körde jag minstingen för första gången till pree school ensam. körde in på fel gata och helt plötsligt var jag någonstans där jag aldrig varit förr. UBS... men Benjamin så duktig som han är visade mig tillbaka till bron och skolan. Han var så duktig!

När jag lämnat han inne i skolan så åkte jag hem och tog mig en joggingtur tillsammans med Julia, en au pair som bor 2 minuter bort från mig! det va kul att se området! Jag har börjat känna mig som hemma nu :)

I förrgår åkte jag in till New york på dagen, gud vilken underbar stad! på kvällen var jag på bio för första gången här i USA, Westport tillsammans med 4 andra au pairer! vi såg den filmen som handlar om Mark Zuckerberg, han som kom på facebook. Den va riktigt bra och tjejerna va väldigt trevliga!

Idag ska jag på födelsedagskalas! det ska bli roligt :)

byebye!

Ni ville ju se mer om hur jag har det, detta förklarar ganska bra!




Ankommen till verkligheten!

Sitter nere i köket och väntar på att några andra au pairer ska komma och hämta upp mig, de ska visa mig Westport och sen vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Jag har bara varit här i tre dagar men det känns som himla mycket längre! familjen är super, pojkarna är hur goa som helst och jag tror jag kommer trivas här riktigt bra!
Nu har jag också fått en telefon och ett telefonnummer. Snart kommer jag också ha en bil att använda, men kommer nog behöva öva lite med mina värdföräldrar först!
Nu ska jag kila! vi hörs snart
Hur är livet hemma i Sverige?

RSS 2.0