mat oskar :)

Maten här är ganska god faktiskt! Skönt Oskar att du fortfarande håller koll på vad jag äter!
Nu har jag ju bara ätit hotellmat vilket brukar vara ganska lyxigt och jag hade faktiskt förväntat mig att maten skulle vara värre, Men frukost är ju det man förväntar sig, vitt rostbröd, smör och sylt eller marmelad. Hade suttit jäkligt gött med lite mannagrynsgröt. Idag till frukost fick vi faktiskt ägg!. Jag får helt enkelt berätta senare när jag kommit till Westport :)
Nu är det verkligen sovdax. Mina rumskompisar pratar båda tyska och nu förstår jag hur det känns för folk som inte kan svenska och alla andra pratar svenska med varandra. bla bla bla.
Det är riktigt roligt här på orientationen när det är så himla mycket olika länder och kulturer. Igår pratade vi om hur många olika sätt det fanns att hälsa på varandra, ta i hand, pussa på kinden, krama, hälsa med händerna i pannan och några mer tror jag det var. Det är verkligen au pairer från hela sidan jorden och alla har så mycket att berätta, Thailand, Brasilien, överallt i Europa, Marocko, Sydamerika och massa mer! :)
Idag kom en av kineserna fram till mig och sa att jag såg ut som Serena Van Der Wodsen i gossip girl! haha tyckte det var ganska roligt faktiskt.
Godnatt!

en liten tur till New york


Idag kl 5pm blev det en tripp till New york city! VILKEN TRIPP! och vilken underbar stad jag har kommit till. Vi började vår tur med att åka upp i Top Of The Rock vilket är en väääldigt hög byggnad och som man får utsikt över nästan hela staden när man åker upp i. Vi stod där uppe på 67 våningen och klickade med våra kameror stup i kvarten (tog bl.a kortet där uppe) Nu förstår jag ju vad som menas med "staden som aldrig sover" Det var riktigt vackert!
Vi besökte även central park, ett ställe där man kan se frihetsgudinnan, wall street, time square och tillslutet det som finns kvar av world trade center. De har redan börjat bygga upp allt detta igen och de kommer bl.a bygga en skyskrapa som blir större än vad de både world trade center byggnaderna var.
Ni som gillar sex and the city måste jag ju berätta att vi åkte både förbi byggnaden där carrie bodde under alla säsonger samt att vi åkte förbi den stora fontänen där Carrie och Aidan gjorde slut i den sista säsongen eller vad det nu var, ni som kan får rätta mig om jag har fel :) Den serienörd jag är tyckte jag detta var myyyycket coolt!
Jag måste säga att jag är helt farcinerad av denna staden, jag och Julia gick runt med öppna munnar och kameran i högsta hugg ungefär hela tiden. Time square är ju rena drömstället, en gata fullproppad med folk och affärer och ställen som man känner igen från tvserier och filmer!
För dig syrran kan jag ju berätta att jag åkte förbi huset där prodject runway håller till, tänkte ganska snabbt på dig när han berättade detta! som du kollat på denna serien när jag velat se på smallville!
What a night!
Imorgon kommer min värdfamilj och hämtar mig! Det ska bli väldigt kul att få se hur mitt liv kommer bli under det närmaste året!
hajdå! take care

New york baby!

Då var man äntligen häär! blev precis väckt av "the wake up call" och nu ska vi ner och äta frukost.
Resan igår gick jättebra och jag åkte tillsammans med 4 riktigt sköna tjejer. Julle bulle såklart men också 3 till tjejer som hette Kristin, Linnea och Annie. vi anlände till hoteller kl 8pm vilket betyder att klockan hemma var 02:00 hemma och vi varit vakna i nästan 24 timmar. Har inte varit så trött på lääänge!
Nu bor jag ihop med två tjejer som är från Tyskland och Österrike. Dom kommer åka till familjer i närheten av mig så det är så dem har delat upp hur vi ska sova. Min värdmamma rikgde igårkväll och såg till så allt var bra och det va riktigt kul att höra hennes röst.
saknar redan alla där hemma trots att det bara har gått en dag men det är väl så det kommer att vara! man ska inte slösa tiden här på att längta hem inte!
Nu ska vi gå ner och prova på den amerikanska hotellfrukosten! SPÄNNANDE! Sedan börjar väll undervisningen kan jag tänka mig!
Håll tummarna för oss :)
Kajsa

sista kvällen i Sverige!

Nu är tiden alltså inne för att dra iväg, känns mkt konstigt när man har gått och väntat såhär länge på något och så när tiden är inne känns det hur knepigt som helst. Nu har jag iaf sagt hejdå till alla mina nära och kära vänner. Det var ganska svårt men samtidigt så har jag något helt sjukt kul som väntar!! USA!!!
I fredags var det sista utgången med mina goa vänner. vilken rolig kväll det blev och tjejerna ska ha ett stort tack för att de är så bra! Bilden här ovanför tycker jag sammanfattar kvällen ganska exakt! Kommer sakna er tjejer!!
Inatt kl 04:00 beger vi oss alltså mot Landvetter i Götet där vi ska flyga mot Finnelandet för att sedan byta plan mot New york. Skönt att Julle är med mig och att vi faktiskt upplever samma sak. Nu har vi varandra att hålla i handen de första dagarna i New york iallafall! Vi ska alltså på en förberedelsekurs i New york de första 3 dagarna och sedan åker alla vi ut till våra städer dit vi ska. Min familj bor inte så långt ifrån det hotellet där förberedelsekursen försikommer så jag slipper den långa resan från New york. Gött!
Har pratat med min familj och de har nästan allt klart inför när jag ska komma. Tycker det ska bli så himla kul att äntligen träffa dem! Om bara några dagar sitter jag där hos dom och det känns himla bra faktiskt.
Nu blir det till att umgås den sista tiden man har kvar hemma med dem man älskar mest, min familj!
Nästa gång jag uppdaterar är jag i USA :)
puss och kram
skummbanan

Tack Malin!

Igår åkte jag och Malin ner till Götet och gick på våran favorit restaurang Bamboo.
En mer lyckad dag får man leta efter :) Tack!
Nu är det bara 5 dagar kvar. Nu tror jag allt att jag har köpt klart alla saker tills på måndag. Imorgon ska jag och Elin åka till Ullared, då kommer man antagligen handla lite extra saker. Man får tydligen bara ha med sig 22 kg att inchecka och 8 kg handbagage. Men hallå på ett år är ju det ingenting! Man får helt enkelt göra så gott man kan!
Ikväll ska jag träffa Amanda!, vet inte riktigt vad vi ska hitta på så det ska bli roligt att se :)
pussåhej leverpastej

6 dagar kvar !?

Ja då sitter man här och det är bara 6 dagar kvar, inte ens en vecka !? Nu har vi fått flygtider och biljetter till på måndag och vi har även kommit i kontakt med andra au pairer som åker från landvetter samma dag. Vi kommer till New york som en grupp och det känns riktigt bra måste jag säga. I fredags hade jag och Julle en hejdå fest för en del goa människor hemma hos Julle och det måste jag säga gick riktigt vält till. Fast man kan ju inte förvänta sig något annat om man känner oss!
Fredag nu så är det dags igen hemma hos mig och det kommer bli så kul! Det är skönt att man har en sista chans att säga hejdå till alla och samtidigt ha jävligt roligt!
Idag ska jag in till stan och äta lunch med mammsen, hon åker till Sthlm idag och ska va borta i 3 dagar så man får passa på nu när hon är hemma! Senare ska jag träffa Malin och det är lite av en överraskning vad vi ska hitta på, kan bli Gbg vi får se :) Ska bli jätteskoj iaf!
Puss och kram ses på stan

Bäst!


Gött!

Ambassaden avklarad! Som till största del bestod av väntan, man fick lämna in sina papper och sätta sig och vänta vääääldigt länge. När man väl blev uppropad gick allt fort så det var absolut ingenting att oroa sig för!


Skönt att vara hemma i Uddevalla igen. Imorgon spelar Kroppskultur sin första elitserie match för säsongen och eftersom det är den enda matchen ja hinner se innan jag åker ska jag givetvis se den!


Tjosan!

Två härliga dagar i väntan på Ambassaden

Igår, söndag vid 7-tiden anledde jag till Uppsala och Oskars, min käre brors studentlägenhet. Har inte träffat honom sedan sommaren tog slut och det är alltid lika kul att träffa min bästebror! Som tur är kommer han hem till Uddevalla nästa helg så kommer inte behöva ta det seriösa "hej då snacket" med honom förens nästa vecka. pjuh, det kommer antagligen bli väldigt jobbigt.. 

Dagen har varit riktigt rolig, idag har min mor, far och jag utforskat hela Uppsala, måste säga att denna staden är så sjukt mysig. Detta är ju en såpass gammal studentstad och många ställen som caféer (kondisar) osv är kvar i samma skick som för 100 år sedan, det finns så mycket historia runt denna staden! Efter en hel dag här har jag nästan bestämt mig för att jag också vill komma hit och plugga en vacker dag! Det är studenter överallt och att vara student här verkar grymt roligt!

Imorgon kl 09:30 ska jag befinna mig utanför amerikanska ambassaden i Stockholm. Hoppas innerligt att jag har med mig alla viktiga papper hit!! Men det tror jag allt att jag ska ha, satt hemma i förrgår och sorterade allt i minsta detalj så att jag verkligen inte ska glömma något. Kan uppdatera senare hur allt har gått! Nu ska vi bege oss ut mot Uppsala stad igen och gå på restaurang, trevligt! Mamma och pappa har varit på denna restaurang en gång förut och ikväll ska va tydligen bara beställa in alla förrätter? Men det ska bli gott!

Igår fyllde min minsta pojke i min familj 5 år! Hoppas han hade en underbar födelsedag igår och idag ska de ha ett litet kalas with some cake! Jag fyllde år för några veckor sedan jag också och vi ska fira våra födelsedagar tillsammans när jag har kommit över. Längtar efter att få träffa familjen!

Ha en himla bra dag!
/Kajsa

Mitt livs äventyr påväg mot sin början!

Nu när det börjar närma sig mitt avresedatum kände jag att det var dags att skapa en blogg så att mina nära och kära kan se hur jag har det!
Den 27 September är datumet då jag flyger till USA, Ney York för att arbeta som Au pair!
Staden heter Westport och ligger ungefär 8 mil norr om New York city. Min familj verkar vara helt fantastisk och har tre barn, tre pojkar som är 9, 7 och 5 år.
Jag är helt säker på att detta kommer bli ett otroligt år och nu när det är mindre än 4 veckor kvar till jag åker blir jag bara mer och mer exalterad!
Snart kommer tiden då man börjat packa klart och säga hejdå till alla här hemma. Känslan är så konstig, så konstig.
/Kajsa

RSS 2.0